Home » Новини » Звернення ГО УММ до мiської влади щодо Міської цільової програми поводження з побутовими відходами 2020-2022

Звернення ГО УММ до мiської влади щодо Міської цільової програми поводження з побутовими відходами 2020-2022

Весь цивілізований світ давно переробляє сміття. Країни-члени ЄС вирішили, що до 2030 року на сміттєзвалищах повинно зберігатися не більше 10% відходів.
Україна в цьому питанні пасе задніх.
Перший завод, який працюватиме за європейськими стандартами, планують відкрити у Львові, але коли це станеться наразі складно прогнозувати.
Миколаїв був першим містом в Україні, який доволі голосно заявив в вересні 2016р. про бажання створити цивілізоване поводження з відходами міста у відповідності з нормами діючого законодавств.
Спільні напрацювання влади та громадськості повині були зрушити з мертвої точки, але, наразі ми бачимо багато напівзаходів, на кшалт встановленних в школах боксах для сортування, які не є сортувальними контейнерами і вигляд яких не налаштовував малечу на певні дії, аж до того, як бокси додатково отримали кольорові наліпки. Тобто, бюджетні кошти витратили не з тим КПД, на яке можна було розраховувати. І таких прикладов з неефективним використанням бюджетних коштів, зв’язаних з поводженням з ТПВ чимало.
У зв’язку з передвиборчою компанією тема поводження з ТПВ мусується все більше й більше та навколо неї зростає напруження популістських пристрастей.
Як громадська організація, яка протягом 3-х років займається моніторингом теми поводження з ТВП, яка має в своєму складі досвідчених вчених та відповідний досвід, ми просимо владу звернути увагу на зміст та виконання «Міської цільової програми поводження з побутовими відходами на 2020-2022», адже, все ж маємо надію, що кошти громади не будуть вкотре неефективно витрачені.

Залишити відповідь