Home » Новини » День Соборності України

День Соборності України

«Всі, як один чоловік, станьте плечем до плеча на оборону рідного краю від ворогів наших» – слова, сказані Петлюрою на Софійському майдані у січні дев’ятнадцятого, аж як злободенні й сьогодні.
22 січня 1919 року, на Софійському майдані сталася одна з найбільших подій в історії України. Відбулося проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР в єдину державу. З того дня і навіки незалежність України означає її самостійність і соборність.
Ця надзвичайно важлива подія нагадує українцям, що разом – ми сила! Ми єдині і вільні! Україна – сильна, соборна і суверенна держава!
Ідея соборності України була і є однією з найзаповітніших мрій українців протягом довгих років. Нині нас розділяють різні епохи, але об’єднують однакові прагнення. Сьогодні українці ціною власних життів знову змушені відстоювати цілісність та незалежність власної країни. Кожного дня гинуть наші захисники і захисниці задля того, щоб наблизити день звільнення окупованих українських територій від ворожого ярма. І ми обов’язково їх повернемо, адже прагнення українців жити спільно в єдиній державі є непереможним, а Крим і Донбас – це Україна!

Follow Sofiia Riazhskykh:
Latest posts from

Залишити відповідь