Home » Новини » Лідер “Успішне Місто Миколаїв” Алла Ряжських в програмі “Контраргумент” від 28 листопада 2019 року

Лідер “Успішне Місто Миколаїв” Алла Ряжських в програмі “Контраргумент” від 28 листопада 2019 року

Громадська організація “Успішне Місто Миколаїв” вдячна за запрошення взяти участь в програмі Контраргумент. Тема дискусії відносно реалізації програм термомодернізаціїї будівль в місті, є одною з приорітетних в діяльності нашої організації. Протягом всієї дискусії гостями та експертами називалися різні причини неефективного використання ресурсів громади – від низької компетенції всіх учасників процесу, до відсутності рівних умов для бізнесу. На нашу думку комплексні проблеми мають вирішуватися комплексно. Ми розуміємо, що в межах нашої компетенції відсутні можливості швидко змінити законодавчу базу, налаштувати працю судової системи.

Ми пропонуємо почати вирішувати причини проблеми замість наслідків. Ми впевнені, що формальні зміни можуть забезпечити умови для розвитку, якщо громадськість буде активно відстоювати свої права, захишати інтереси громади. Відсутність доступу громади до інформаціїї про проекти не дозволяє своечасно реагувати на виклики. Система інформування громадян недосконала і в деяких питаннях застаріла. Ми пропонуємо розробити нові стандарти та принципи інформування громадян міста щодо реалізаціїї будь яких проектів, повязаних з їх життям, або які можуть впливати на якість та безпечність життя городян. Головний принцип інформування та залучення громадян – чиновник має бути активним відносно громади. Сучасні можливості дозволяють реалізувати цей принцип. Наші пропозиції базуються на негативному досвіді співпраці громадськості та розпорядниками коштів громади. Ми маємо достатню кількість фактів, які аргументують нашу позицію. Розбір кожного факта порушень забирає багато часу та сил, не впливає на результат і знаходиться в компетенціїї правоохоронних органів.

Завдання ГО “Успішне місто Миколаїв”- створити умови, в яких неможливо ігнорувати думку громади, та забезпечити прозорість, підзвітність розпорядників коштів Миколаївців.

Залишити відповідь