Home » Новини » Діяльність УММ » Коли час не лікує

Коли час не лікує

Майже рік пройшов, пост від 12.03.2019р.

Листи, ініціативи, пропозиції, проведений у травні 2019р. ГО «Успішне місто «Миколаїв» яскравий захід NikoEcoBag…
Все це марно… Дикунство закінчується на гілках дерев та в палатах онкодіспансерів, а починається воно в кабінетах влади…

Львів, Житомір, Нова Каховка – це неповний список міст України, де міська влада вже прийняла рішення про те, що власники супермаркетів і магазинів повинні замість поліетиленових пакетів пропонувати покупцям паперові пакети і багаторазові сумки. Але ці рішення в більшості мають декларативний характер.
ГО «Успішне місто Миколаїв» має намір разом з владою міста, торгівельними мережами розробити та втілити в життя договір соціальної відповідальності, який дозволить зменшити кількість продажу поліетиленових пакетів в нашому місті, та поступово заборонити продаж пластикових пакетів у місті.
Свою ініціативу ми зареєструємо як петицію, надішлемо відповідного листа меру, але ми бажаємо досягнути практичного результату для міста та регіону взагалі. Можливо, наша петиція потребує доопрацювання з різних точок зору.
Тому, просимо всіх, хто має намір зберегти довкілля міста та відповідний досвід в досягненні результатів роботи виконавчих органів влади, допомогти нам здоровою  критикою, консультацією, порадою щодо тексту петиції та іі подальшої реалізації.

Із вдячністю та повагою, лідер ГО «Успішне місто Миколаїв» Алла Ряжських.


Ініціатива щодо укладення договору соціальної відповідальності між виконкомом Миколаївської міської ради та торгівельними мережами міста, який дозволить зменшити кількість продажу поліетиленових пакетів в нашому місті з наступною забороною продажу пластикових пакетів в магазинах та супермаркетах міста (ПРОЕКТ)

Згідно з даними Всеукраїнської екологічної ліги, поліетиленові пакети та вироби з пластику розкладаються від 100 до 400 років, вони виробляються з невідновлювальних природних ресурсів (нафта, вугілля, газ) і їх довговічність загрожує природному балансу. Шкода від пластикової упаковки та пластикових пакетів для довкілля та самої людини незаперечна. Пластикове сміття є найбільшою складовою забруднення міста. Містяни бачать скрізь «пластикові дороги та дерева». Безглузде розповсюдження продажу пластикової упаковки та неможливість розумного подальшого її збору та утилізації спотворює наше місто та несе загрозу здоров’ ю. Продаж, належне збирання, використання упаковки, як вторинної сировини, утилізація відходів упаковки мають підлягати особливому регулюванню в нашому місті.

ГО “Успішне місто Миколаїв” має намір разом з владою міста,торгівельними мережами розробити та втілити в життя договір соціальної відповідальності, який дозволить зменшити кількість продажу поліетиленових пакетів в нашому місті, поступово перейти на екологічні види тари, наприклад паперові пакети, полотняні еко-сумки, тканинні мішечки тощо,організувати в торгівельних мережах та на базі профільного підприємства КП «Миколаївкомунтранс» пункти приймання відходів упаковки, та визначити дату повної заборони продажу та використання пластикових пакетів в містах роздрібної торгівлі , супермаркетах та торгівельних мережах. 

Ми вимагаємо у міської виконавчої влади:
1. Створити робочу групу із залученням представника виконавчого органу влади міста, профільного
комунального підприємства, академічної спільноти міста, громадськості, представників торгівельних
мереж та наділити її повноваженнями для ведення процесу розробки та підписання договору соціальної
відповідальності, спрямованого на зменшення продажу пластикових пакетів в місті Миколаїв.
2. Призначити відповідального з питання розробки та реалізації умов договору соціальної
відповідальності, спрямованого на зменшення продажу пластикових пакетів в місті Миколаїв, умов для
створення пунктів приймання відходів пластикової упаковки.
3. Визначити регламент прийняття відповідного документу, що визначає період для поступової заміни
пластикових пакетів на екологічні види тари та дату для повної заборони продажу та використання
пластикових пакетів в містах роздрібної торгівлі, супермаркетах та торгівельних мережах.

Залишити відповідь