Home » Новини » Проєкт добудови Ташликської ГЕС

Проєкт добудови Ташликської ГЕС

❗️❗️❗️Як депутат Миколаївської обласної ради, як голова профільної комісії, як людина, яка мріє побудувати в регіоні сучасне сміттєпереробне підприємство та просто як мешканець області, яка має величезний культурний, природний та туристичний потенціали. З великою повагою відношусь до розвитку промисловості та енергетики, але за умови, що розвиток не йде у розріз із законами України будь-якого напрямку.
Територія, яка згідно проєкту добудови Ташликської ГЕС має підлягати затопленню: це територія загальнодержавного та європейського значення, це природоохоронна територія трьох об’єктів природно-заповідного фонду: національного парку «Бугський Гард», РЛП «Гранітно-Степове Побужжя», заказнику «Південнобузьський». Зазначена територія є об’єктом Смарагдової мережі Європи. Крім того, територія має статус пам’ятки культури національного значення «Історичний ландшафт центру Буго-Гардівської паланки Війська Запорозького».
🔴 Тобто, як мінімум, реалізація проєкту порушить законодавство❗️❗️❗️ двічі.
🔴 Профільна комісія двічі майже в повному стані виїжджала на місце, приймала участь в роботі відповідної групи, створеної за нашою рекомендацією облдержадміністрацією, куди, також, входили представники громади та науковці. Хочу відмітити, що ще 21-го травня виконавча влада Миколаївської області надала свій негативний висновок відносно проєкту добудови Ташликської ГЕС у листі до Прем’єр-міністра України.
🔵🟡 Сьогодні обласна рада, як орган самоврядування, ми – депутати, як представники громад, висловили свою підтримку Миколаївщині, у прагненні зберегти унікальну природну й історичну спадщину, та пануванню Законів України!
Дякую громадськості, науковцям, всім , хто підтримував, хто рухає цю важку справу! Ви- справжні!
Дякую депутатам обласної ради за підтримку!
Окремо дякую голові Миколаївської обласної ради Anna Zamazeeva за те, що двічі ставила питання на голосування.
Все буде Миколаївщина !
Follow Sofiia Riazhskykh:
Latest posts from

Залишити відповідь