❗️❗️❗️Разом із першим заступником голови облради Володимиром Фроленко, головами обласних постійних комісій по законності та освіті Денисом Андрєєвим , Євгеном Григоровичем Горбуровим, доцентом НУК Інною Тимченко завітали на сесію Очаківської міської ради.
🟣 Ми, як обласні депутати , і я особисто, як голова постійної обласної комісії з питань екології, охорони довкілля, раціонального природокористування, туризму та рекреації, не можемо не відреагувати на звернення громади села Покровка, та на будь-які дії, які стосуються території Природно – Заповідного Фонду Миколаївщини, а саме національного парку «Білобережжя Святослава» РЛП «Кінбурська Коса»
🟣 Ми розуміємо прагнення міської ради Очакова прийняти важливий документ для розвитку ОТГ, яким є генплан. Але він повинен бути таким, що не йде у розріз із законодавством України та думками громади, який безпосередньо має відношення до вищевказаних територій.
🟣 Є проєкт створення РЛП, є Закон України про ПЗФ- ст.7, щодо встановлення меж, використовуються межі з проєкту створення (до речі, обласна рада нарешті виділила кошти на виготовлення проєкту), є лист офісу Генерального прокурора України про захист інтересів держави у сфері охорони ПЗФ, є лист Управління екології Миколаївської ОДА, де чітко визначена позиція щодо дотримання Закону України «Про Стратегічну екологічну оцінку», згідно з яким замовник забезпечує складання звіту про СЕО до затвердження документа державного планування.
Наразі поки що такого звіту немає, тому про прийняття генплану говорити зарано.
🔴 У терміновому порядку треба зайнятися проблематикою проєктів землеустрою наших РЛП.
Р.s. Я вже десь писала, що наша каденція займається «скелетами у шафі», які збирають пил, як в цьому питанні, наприклад, з 1992р.(❗️❗️❗️).
Follow Sofiia Riazhskykh:
Latest posts from

Залишити відповідь